София. Предложихме на Националния ваксинационен щаб ваксинационните центрове в болниците да имат мобилни екипи и ваксинационен център, който да работи минимум до 22.00 часа вечерта. Това каза председателят на Националния оперативен щаб и началник на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, след като започна вторият етап на ваксинация на медиците във ВМА, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Процесът по ваксинация оттук нататък става все по-масов. В тази връзка предложихме на Националния ваксинационен щаб такива ваксинационни центрове в големи болници да имат мобилни екипи и ваксинационен център, който да работи на две смени минимум до 22.00 часа вечерта, за могат всички желаещи да се ваксинират в хода на масовата ваксинация. Предвидили сме го и ще работим до 22.00 часа, когато започне масовата ваксинация и възникне нуждата от това. Двамата мои колеги, които се ваксинираха с мен сега – доц. Димов и доц. Кунчев, имат 40 вирусонеутрализиращи антитела за доц. Димов и 60.7 антитела за доц. Кунчев“, посочи Мутафчийски.

„ЕК поръчва ваксините и прави договорка с фирмите за определени количества, а след това се разпределят сред страните членки по квотен принцип. На всеки 200 ваксини, получени в ЕС, ние ще получим 3. Имаме 1.55% квота, защото толкова е нашето население в сравнение в населението на ЕС“, допълни той.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови