София. Отчитаме успех на първите дни във ваксинацията. Това каза председателят на Националния оперативен щаб и началник на ВМА ген.-майор Венцислав Мутафчийски по време на брифинг в Министерски съвет, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

“За ВМА имаше определени 100 дози, които бяха изпълнени за два дни. Наложи се да върнем много колеги особено след първия ден. Вторият ден дойдоха много колеги, незаписани дори в големия списък, които изявиха желание. Това за нас е много радостно, че има заразителен характер още от първия ден”, допълни ген.-майор Мутафчийски.

Той посочи, че тенденцията в болниците е добра.

“Върху софийските болници силно намаля натискът по отношение на болните. В момента във ВМА и не само там, има спад наприема с около 40 до 50 %. Каоквито и празници да са, в най-тежките моменти ние приемахме хора с тежка дихателна недостатъчност, нужадещи се от кислородотерапия, което не може да се компенсират вкъщи. Такива пациенти намаляха с около 40 до 50 %. Това се отбелязва по броя на свободните легла в болниците и свободните легла в интензивните отделения”, каза още председателят на Националния оперативен щаб.

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови