София. Нямаме време, затова се готвим сериозно за кампанията по ваксиниране. Това каза председателят на Националния оперативен щаб и началник на Военномедицинска академия ген.-майор Венцислав Мутафчийски в предаването “Тази сутрин” по бТВ.

“Вчера във Военномедицинска академия изпробвахме за колко време, каква производителност може да имаме. Това е важно, предстои ни един по-тежък и масов процес. Ние ще се справим. За 2 часа ваксинирахме 80 човека и то като спазвахме абсолютно всички условия. Нарочно задържахме процеса, да не го избързваме. Можем да се справим”, допълни още ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Той поясни, че са направени мероприятия. “Нашата болница в Сливен направи мобилни екипи, които обслужваха дом за възрастни хора в околностите на града. По този принцип ще бъдат направени мобилните екипи за ваксиниране, особено за възрастни хора, които не могат да достигнат до своя личен лекар или до болниците, в които има център за ваксинация”, коментира още председателят на Националния оперативен щаб.

Ген.-майор Венцислав Мутафчийски коментира, че натискът е спаднал наполовина от най-тежкото време. Според него мерките дават резултат.

“В България никога не сабили толкова строги мерки, дори и за онова време, когато всички говорят за ужаса, за страха и пълното затваряне”, обясни ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови