София. Щом фирмата, независимо какви кренвирши има на нея, е предоставила бус, който изпълнява условията за температурен режим, за своевременна доставка, не виждам никакъв проблем. Това каза председателят на Националния оперативен щаб и началник на Военномедицинска академия ген.-майор Венцислав Мутафчийски в предаването “Тази сутрин” по бТВ.

“Един от най-големите производители за месо в Щатите е предоставил своите хладилни камери, а те са огромни помещения, за съхранение за ваксините. Мисля, че това не е най-важният въпрос”, каза ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Той посочи, че в самите кашони има температурометър, което показва във всяко една време, където е пренасяна ваксината, в какви температурни режими е била. “Ние имаме историята на всяка една ваксина, която е пренесена. Не можем да скрием от някого, че тя е пътувала на 20 градуса например”, допълни още ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Председателят на Националния оперативен щаб обясни, че все още не е имал среща с коронавируса.

Той направи равносметка за изминалата година. “2020 беше тежка година. Щях да кажа интересна, но какво да му е интересното на това. Доста тежка.

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови