София. Бях длъжен да се ваксинирам, защото трябваше да се даде пример какъв е изходът. Това каза председателят на Националния оперативен щаб и началник на Военномедицинска академия ген.-майор Венцислав Мутафчийски в предаването “Тази сутрин” по бТВ. Той отчете, че 80 души вчера са били ваксинирани във ВМА и след ваксината не са установени алергични реакции. “Повечето, с които се чух нямат никакви оплаквания. Нямаме алергични реакции, които доста често се коментираха и които са нормални при какъвто и да е препарат и медикамент”, каза ген.-майор Мутафчийски.

Ген.-майор Венцислав Мутафчийски обясни, че и той самият не е усетил нежелани странични ефекти и че се чувства нормално след като се е ваксинира вчера.

“Според мен бях длъжен да го направя. Всеки ден следя състоянието на моите колеги, които се намират болни в реанимация или в клиниките. Това е абсолютно непоносимо за мен – очакването как ще се развият нещата. Трябваше да се даде пример какъв е изходът от това нещо, въпреки че повечето ми колеги във Военномедицинска академия над 50 % са заявили своето желание. Те са напълно наясно, че трябва да се ваксинират и това е единственият изход. Длъжен съм също и да го направя за хората, които вярват в мен. В личен план аз съм абсолютно убеден”, допълни ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Според него има огромно недоверие в България. “Все пак в това време, в което хората се заболяват, запазиха частица доверие към лекарите. Според мен това е правилният подход”,заяви още ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Той посочи, че лекарите винаги са се ползвали с доверие, независимо какво се говори за тях. “Все пак човек, когато има болка, има болест, отива при лекаря и се надява, че там е спасението. Той не отива при никой друг”, допълни още ген.-майор Мутафчийски.

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови