София. В страната пристигна нова пратка ваксини, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Пратката пристигна преди минути на летище „София“. Ваксините са 17 550 дози на фирмата „Пфайзер“ и ще бъдат разпределени в страната. С тях ще продължи имунизирането на хората от втора и трета фаза. Това е 6-а пратка на този производител и 9-а доставка на ваксини в страната

Доставката беше предвидена за вчера, но беше отложена заради лошо време в Германия.

Агенция „Фокус“ припомня:
Предишната доставка на ваксини в страната беше на 6 февруари, когато бяха доставени 28 800 дози от ваксината на „Астра Зенека“. От тази ваксина се очаква до края на месеца да пристигнат общо 139 000 дози.

Първата доставка на ваксини на „Pfizer/BioNTech“ от почти 10 000 дози пристигна у нас на 26 декември и позволи началото на имунизацията да бъде поставена на 27 декември. Втората пратка се състоеше от 25 000 дози и бе получена на 4 януари. На 18 януари в страната ни бяха доставени 18 720 дози. Следващата доставка от препарата на „Pfizer/BioNTech“ у нас беше на 25 януари, като получихме над 14 хил. дози, а последната за тази компания – на 1 февруари, когато получихме 17 550 дози. До края на февруари се очаква доставка на около 83 хил. дози, а през март в страната трябва да пристигнат 104 хил. ваксини от същия производител.

На 31 януари у нас бяха доставени 3 600 дози от ваксината срещу COVID-19 на „Moderna”. Първата доставка на ваксината у нас беше на 13 януари. Тогава получихме 2 400 дози.

До края на годината трябва да имаме 18 млн. дози общо от всички производители, с които ЕК е сключила договор и са получили одобрени за употреба в страните членки.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови