Продължаваме списъка на храните, които не бива да се консумират на гладно.

Цитрусови плодове

Портокалите, лимоните, липите и грейпфрутите също могат да повлияят негативно на храносмилателните ни сокове и да причинят киселини и други стомашни проблеми. Освен това плодовете с високо съдържание на захар могат да повишат кръвната захар сутрин – това не е много желателно, а за хората с диабет си е направо опасно. Ако искате да минимализирате негативния ефект, най-добре е да добавите орехи.

Студени напитки

Пиенето на студени напитки на празен стомах може да причини дразненето му, а също така и дискомфорт в чревния тракт. Особено внимание трябва да се обърне на студените газирани напитки, тъй като те причиняват подуване и водят до дискомфорт в стомаха. Сутрин преди хранене е препоръчително да изпиете чаша топла вода – това ще подобри храносмилането и ще подготви организма за закуската.

Сладки зърнени храни

В тях се съдържа голямо количество захар, ароматизатори и рафинирани въглехидрати. Поради високото съдържание на захар в такива продукти, нивото на инсулин и захар в  кръвта рязко се повишава. В резултат на това се получава усещане за ситост, но само след много кратко време апетитът отново се завръща, дори повишен. Проучванията също така установяват, че хората, които ядат яйца за закуска, се чувстват много по-дълго сити от тези, които закусват със сладки зърнени храни.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови