Ето списък на храните, които в никакъв случай не бива да се консумират на гладно.

Банани

Има диети, които предлагат само банани за закуска.  За съжаление, когато изядете един банан, се наблюдава рязко повишаване на кръвната захар, а след това след няколко часа – усещане за сънливост и липса на енергия. Това може да бъде поправено, ако ядете банан в комбинация с други храни.

Кисело мляко

Киселото мляко, купувано в магазините, често съдържа големи количества захар. Това важи и за обезмасленото кисело мляко. За да компенсират загубата на мазнини, производителите добавят допълнителен подсладител. Следователно, най-сигурният начин да консумирате здравословно кисело мляко е да си го подквасите сами.

Овесена каша

Самата овесена каша е здравословен продукт, с високо съдържание на фибри и без глутен. Но ако към нея бъде добавена захар, изкуствени аромати и оцветители, тя вече не е толкова здравословна.Трябва да използвате обикновена овесена каша без допълнителни съставки.

Пресни зелени зеленчуци

Такива зеленчуци са здравословен продукт. Но при хора с храносмилателни проблеми, зелените зеленчуци на празен стомах не са добра идея. Поради съдържанието на неразтворими фибри,те  могат да причинят прекомерно образуване на газове, подуване на корема, както и дискомфорт.

Домати

Доматите са наситени с витамини, нискокалорични зеленчуци. Но поради взаимодействието на разтворимите вещества, съдържащи се в тях, със стомашната киселина, когато се използват на празен стомах, те могат да доведат до болка в корема.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови