София. От днес у нас се възобновява имунизирането срещу COVID-19 с ваксината на „AstraZeneca“.
Европейската агенция по лекарствата потвърди ефикасността и безопасността на оксфордската ваксина. Направен е изключително задълбочен анализ на всички данни, както от предклиничните и клинични изпитвания, така и на наличните след издаването на разрешението за употреба.

Ваксината досега е приложена при близо 20 милиона лица в Европейската икономическа общност и Великобритания. Според изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по лекарствата маг.-фарм. Богдан Кирилов резултатите доказват, че няма никакъв проблем ваксината да бъде прилагана. Българската агенцията по лекарствата направи анализ на една от партидите, който потвърждава, че няма проблеми в качеството на ваксината.

Вече е ясно и заключението от съдебно-медицинската експертиза за случая с починалата в пловдивско лечебно заведение жена, което показва, че не се наблюдават тромбози и няма причинно-следствена връзка между смъртта и ваксинацията на жената.

Проучването и наблюдението над ваксината ще продължи, за да се изключат и най-малките съмнения.
Директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата издаде заповед, на чието основание от днес ще бъде възобновена имунизацията с оксфордската ваксина. Всички, които са записани в електронния регистър за ваксинация, ще бъдат уведомени чрез SMS или имейл кога да се явят в съответния пункт за имунизиране срещу COVID-19.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови