Цели, нарязани, нарязани или преработени в бадемово масло, бадемите си остават една изключително полезна храна. Те напълно заслужават статута си на суперхрана.

Една порция от около 23 ядки съдържа: 6 г растителни протеини, 4 г фибри, витамин Е и 20% от дневния прием на магнезий – заедно с витамини от група В, калций, желязо и калий.

Бадемите помагат за регулиране на теглото

Доказано е, че приемът на бадеми намалява индекса на телесната маса и размера на талията. В допълнение към това, че засищат добре, комбинацията от здравословните мазнини, съдържащи се в бадемите, както и растителните протеини и фибри, създават усещане за ситост и зареждат с енергия.

А колкото до високата им енергийна стойност, то новите проучвания показват, че бадемите съдържат около 20% по-малко калории, отколкото е посочено на етикета, тъй като те не се абсорбират напълно от храносмилателния тракт в кръвта.

Бадемите подобряват състоянието на кожата

Знаем, че добрите мазнини поддържат здравата кожа, бадемите също помагат в борбата и със стареенето на кожата. В проучване, което е проведено през 2019 г., са участвали напълно здрави жени, преминали през периода на менопауза, които са били разделени на две групи.

В продължение на 16 седмици едната група консумирала 20% от дневните калории под формата на бадеми, докато другата група е била подложена на нормална диета. Учените доказали, че при дамите от „бадемовата група“, бръчките значително намалели и кожата е подобрила значително своето състояние.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови