На първо място, всеки трябва да открие за себе си как точно влияе кафето на организма му.

Например, на някои им трябва да изпият само една  малка чаша и веднага ще се почувстват заредени с енергия и сила. Други пък дори да изпият 5 чаши, могат изобщо да не забележат ефект.

Следователно, първото нещо, което трябва да направите, е да определите по какъв начин ви влияе кафето.

Ето ги и основните препоръки на лекарите, които трябва да следвате:

300 mg кофеин на ден се считат за оптимални. Те могат да се набавят от 2 чаши кафе (средно).

Ако спешно се наложи да увеличите производителността си, може да използвате и един трик. Изпийте една чаша кафе и легнете за кратка дрямка – примерно, за 20 минути. По време на сън аденозиновите рецептори в мозъка се освобождават, а на кофеинът му трябва точно толкова време, за да стигне до тях и да им въздейства така, че да получите мощен прилив на енергия.

Не пийте твърде горещо кафето. Това може да увеличи риска от рак на хранопровода. Също така, горещото кафе причинява и сериозни щети на зъбите – води до кариери и повишена чувствителност.

Преди тренировка винаги е добра идея да изпиете чаша кафе.

Пушенето с кафе увеличава удоволствието. Цигареният дим значително удължава ефекта на кафето, а процесът на неутрализиране на кофеина също се забавя.

Приемът на твърде много кофеин на ден може да доведе до проблеми. Най-сериозна е зависимостта. Когато се случи, човек да не си доспи, не може да се концентрира без чаша кафе. Но напитката трябва да помага и да е полезна, а не да се превръща в смисъла на живота ви.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови