Прекарвате повече време в опити да заспите, отколкото всъщност трае самият сън? Не сте сами в терзанията си. Но може да изпробвате един метод, с който да заспите за впечатляващите 10 секунди.

Военен метод за бързо заспиване

Твърде дългото въртене в леглото и усилията да заспите всъщност накрая водят до това сънят ви да бъде неспокоен, некачествен и недостатъчен. Причината е, че в един момент тялото ви заспива, но умът ви явно е неспособен да се изключи, поради което спите леко и се усещате уморени и недоспали, дори и след дълъг сън. 

 

Как да заспя за 10 секунди?

Обикновено е необходимо магическо заклинание, за да заспите толкова бързо и по естествен начин. Но с подходящите упражнения можете в крайна сметка да постигнете до целта да заспите за 10 секунди.

Забележка: Методът по-долу отнема цели 120 секунди, за да завърши, но се казва, че последните 10 секунди са наистина всичко необходимо, за да заспите.

 

Добави описание

 

Военният метод

Популярният военен метод, за който за първи път съобщава Шарън Акерман, идва от книгата, озаглавена „Отпусни се и спечели: Представяне на шампионата“ (“Relax and Win: Championship Performance”)

Според Акерман американското военноморско училище е създало техника, за да помогне на военните да заспят за 2 минути или по-малко. На тях им е отнело около 6 седмици практика, за да усвоят това умение (въпреки кафето и фоновите шумове). Тази техника се оказала особено ефективна за преодоляване на безсъние и посттравматичен стрес, от който страдали много от военните.

Твърди се, че тази практика работи дори за хора, които трябва да спят седнали!

 

Защо REM фазата на сън е толкова важна за здравето? >>>

 

Добави описание

 

Как работи военният метод?

 

  • Отпуснете цялото си лице, включително мускулите в устата.
  • Спуснете раменете си, за да освободите напрежението и оставете ръцете си да паднат отстрани на тялото.
  • Издишайте, отпускайки гърдите си.
  • Отпуснете краката, бедрата и прасците.
  • Изчистете ума си за 10 секунди, като си представите релаксираща сцена.
  • Ако това не помогне, опитайте да казвате думите „не мисли“ отново и отново за 10 секунди.

В рамките на 10 секунди трябва да заспите!

 

Ако това не работи за вас, може да се наложи да работите върху основите на военния метод: дишане и мускулна релаксация, които имат някои научни доказателства, че работят. Също така, някои състояния като ADHD  (синдром на хиперактивност и дефицит на внимание) или тревожност могат да попречат на ефективността на този метод.

 

Източник: https://zdrave.rozali.com/

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови