Морската сол е известна със своите уникални свойства. Много заболявания могат да бъдат лекувани с морска сол – настинки, неврози, затлъстяване, кожни и гинекологични заболявания, женско безплодие и др. Морската сол съдържа голям брой микроелементи, които са необходими за красотата и здравето ни: йод, магнезий, силиций, бром, желязо, натрий, калий, калций, селен, хлор, мед, манган. Ето защо много продукти за грижа за тялото съдържат морска сол.

Плуването в морска вода не само помага да отслабнете и да направите кожата по-стегната, но и възстановява хормоналния баланс на жената.

Баните с морска сол са полезни за цял списък от заболявания

Магнезият, който се намира в морската сол, участва в мускулната релаксация и клетъчния метаболизъм. Плуването в морска вода позволява на тялото да получи достатъчно магнезий, което спира процеса на стареене на организма.

Вани за деца с морска сол

Ваните с морска сол са полезни за деца, включително и при тези, заболели от рахит. За малките обаче трябва да купувате сол в чист вид, без никакви допълнителни примеси.

Важно! Концентрацията на сол за деца до 1 година е 4 пъти по-малка от количеството сол за баня на възрастен.

Можете лесно да си направите релаксиращи процедури със сол у дома. Трябва ви само спокойна, успокояваща музика и един или два килограма морска сол. Изсипете топла вода (37 ° C) във ваната и добавете необходимото количество сол. След това включете музиката и седнете във ваната, насладете се на спокойствието. За децата не забравяйте да поставите и играчки във ваната.

Солената баня трябва да се прави не повече от 15-20 минути. Ако искате да отслабнете или да премахнете целулит, вземайте си такава вана всеки ден. Превантивно може да се прави вана с морска сол два пъти седмично.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови