София. Бяха задържани над 20 лица по досъдебното производство за организирана престъпна група за извършване на силови действия и изнудване. Това каза по време на брифинг изпълняващия длъжността ръководител на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

“Както стана ясно темата на днешния брифинг е образувано досъдебно производство за организирана престъпна група, състояща се от 10 лица, един ръководител. Целта на групата е извършване на силови действия и изнудване. Касае се за правомерно отпуснати парични средства от фирми, раздаващи така наречените бързи кредити. Престъплението започва в момента, в който силово се търсят тези парични средства”, заяви още Маджарова и отбеляза, че въпросните лица са осъждани.

Тя отбеляза, че се намираме в коронакриза, в която най-уязвими са малоимотните и по-слабо грамотните хора. “Точно по тази причина много от хората са имали нужда от пари и са се обръщали към фирмите за бързи кредити. Престъплението е реализирано, когато дадени пари тръгват да се събират по насилствен начин. В Специализираната прокуратура бяха докладвани няколко случая, които касаят силови действия с по-особен интензитет. Точно по тази причина се прецени да се образува досъдебно производство”, каза още Маджарова.
Деница КИТАНОВА

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови