Сух въздух, настинка, грип – всичко това може да доведе до болки в гърлото. Ако сте изправени пред такъв проблем, тогава няма нужда да използвате химия. Естествените лекарства могат да бъдат също толкова добро средство за лечение, но и същевременно напълно безопасно.

Така например, една супена лъжица мед, разтворена в топла вода с лимонов сок, е отлично природно средство за възпалено гърло. Веднага облекчава раздразнението.

Може също да си приготвите билков чай от женско биле  – има противовъзпалителни свойства ще ви помогне бързо да се изправите на крака.

Гаргарата със солена вода или сода, разтворена във вода, също е много ефикасно средство за лечение на гърлобол. Методът е особено ефективен, ако възпалението на гърлото е вследствие на сух въздух или е причинено от алергия.

Може да си направите и гаргара с отвара от женско биле. Последните изследвания категорично доказват ползата на тази билка при лечението на ангина. Болката в гърлото намалява и отшумява напълно.

Още едно чудесно средство за премахване на неприятната болка в гърлото е оцетът. Този природен лек се намира във всяка кухня. Направете разтвор от една чаена лъжичка ябълков оцет и чаша вода. Изплаквайте гърлото с него на всеки час, дори може да погълнете малка част от нея, за да достигне до всяка част от него.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови