София. Ако руската ваксина отговаря на европейските изисквания, компанията ще може да подаде заявление за разрешаване за употреба. Това каза изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов на брифинг, след като в страната бяха получени 17 550 дози от ваксината на „Pfizer/BioNTech“, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

По повод ваксината на Русия, Кирилов заяви: „Продължават научните консултации, които се извършват от Европейската агенция по лекарствата. Все още нямаме данни за развитие, но това е първоначалният етап. След това ще стартира процедура за предварителен преглед на данните, както е за другите ваксини. Ако отговаря на европейските изисквания, компанията ще може да подаде заявление за разрешаване за употреба. Ако е положително становището за Европейската агенция по лекарствата, Ек ще може да издаде разрешение“.

Относно ваксината на американската компания „Новавакс”, той заяви, че все още няма конкретна дата от ЕК за одобрение. По думите му тя е антигенна ваксина и скоро се очаква да се получи по-конкретна информация.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови