София. Има достатъчно количества ваксини, възможно е „Зелените коридори“ да продължат да функционират. Това каза на брифинг директорът на Изпълнителна агенция по лекарствата Богдан Кирилов, след като у нас пристигна доставка от ваксините на „Пфайзер“, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Към момента виждаме, че има достатъчно налични количества ваксини в страната, регулярно се извършват доставките от всички производители. Днес на ваксинационен щаб ще го обсъдим допълнително, но на този етап данните показват, че „Зелените коридори“ могат да продължат да функционират. Изпълняват се и 4-те фази, от днес стартира и реализирането на лицата, записани в електронния портал“, обясни Кирилов.

Богдан Кирилов уточни, че от началото на май досега, са се ваксинирали около 125 000 души, като голяма част от тях са го направили през „Зелените коридори”.

„На този етап не се обсъжда пускането на ваксината на „Янсен“ в „Зелените коридори“, защото количествата са ограничени. В момента имаме 26 400 дози. В сряда очакваме още 12 000 дози. Приоритетно ще ги насочим към лицата в туристическия бранш“, каза още той.
Мариела ЧЕПЕЛОВА

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови