София. До края на месец юни ще има достатъчни дози за ваксинирането на близо 2,5 млн. души. Това каза изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по лекарствата Богдан Кирилов в предаването „Неделя 150“ по БНР. „До края на месец юни се очаква при актуализираните графици на доставка, да получим в България над 4,5 млн. дози. Тук включваме и четвъртата разрешена ваксина. До тогава ще има достатъчни дози за ваксиниране на близо 2,5 млн. души. На този етап има повече желаещи от ваксините, които пристигат. В последните месеци се полагат максимални усилия за допълнителни количества. Така ще бъде и занапред“, увери Кирилов.

Той посочи, че от страна на Европейската агенция по лекарствата е било направено официално съобщение, че ползата за „АстраЗенека“ е по-голяма от риска. „Това е характерно за всеки разрешен за употреба продукт. Няма лекарствен продукт без нежелани лекарствени реакции“, подчерта Богдан Кирилов.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови