За да помогнете на бебето да се успокои по-бързо и да заспи, използвайте билкови успокояващи чайове. Те могат да се дават на бебето след първата му година, а също така да се използват като разтвори за бебешката вана. По-добре е да започнете с една билка, след това постепенно да добавяте и други, за да минимализирате риска от алергична реакция.

Успокояващи билки за бебета – вариант 1
Съставки: две супени лъжици мента, две супени лъжици корен на валериана, една супена лъжица хмел. Всичко това се смесва и по две супени лъжици от така приготвената смес се заливат с две чаши вряла вода. След 20 минути се прецежда и се изчаква да се охлади. На детето се дава по една супена лъжица 3 пъти та сет. Ако след 3-4 дни детето все още е нервно и не може да заспи, трябва вече да се обърнете към лекар.

Успокояващи билки за бебета – вариант 2

Съставки: 1 лъжица маточина (можете и мента), 1 лъжица цвят от липа, 5 лъжици лайка. Размесете добре и две супени лъжици залейте с две чаши вода. Трябва да се загрее на водна баня, но точно преди да кипне, свалете от котлона. След като се прецеди и изстине се дава на детето една малка чашка 15 минути преди лягане.

Успокояващи билки за бебета – вариант 3
Съставки: равни части цвт от дива роза и липа, приготвени по същия начин като вариант 2. Преди да дадете на детето, добавете малко мед (ако няма алергия) и малко лимонов сок. Този чай е не само успокояващ, но и много витаминозен.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови