Да имате изцяло естествен комплект за първа помощ на перваза на прозореца звучи като фантастична идея, нали? Отглеждането на сукуленти може не само да разкраси дома ви, но и да лекува всевъзможни болежки. Ето кои са най-ефикасните билки сукуленти.

Алое вера

Това растение трябва да се намира във всеки дом, защото е незаменимо за лекуването на рани от изгаряния, възпаления на кожата, екземи, акне. Сокът от алое вера лекува успешно болки в ушите, хрема, възпаления на очите. 

Алое вера е най-добрият природен овлажнител за кожата, което го прави обичайна съставка на много козметични продукти.

Как гелът от алое може да замени скъпата ви козметика? >>>

Гелът от алое вера е също и силен имуностимулатор. Предозирането обаче може да има обратен ефект, така че внимавайте с количеството, което консумирате. За вътрешна употреба не е препоръчителен за деца под 6 г., бременни и хора в напреднала възраст. 

Алое вера – вълшебният кактус >>>

Добави описание

 

Дебела мара

Билката дебела мара е позната още като дебелец и е силен антиоксидант. Използва се за спиране на кървенето от рани, спомага за бързото им заздравяване, а също има и болкоуспокояващо действие. Използва се за лечение на болка в ушите, гнойни рани, херпес, акне, брадавици и други кожни проблеми.

Какво лекува сокът от Дебела мара? >>> 

Добави описание

 

Златен корен (Родиола)

Тази билка се изпозлва за облекчаване на стреса, подобряване на настроението и хормонално балансиране. Билката също така стимулра мозъчната дейност, сърцето и сексуалното здраве. В скандинавските държави златният корен се използва в билколечението за тонизиране на организма, при настинки и инфекции. В китайската народна медицина се използва като алтернатива на жен-шена, поради което в САЩ, страните от ЕС и Азия започват да го рекламират като „новия жен-шен“.

Златен корен (Родиола) – новият жен-шен >>>

Добави описание

 

Сукулентите също подобряват дишането, тъй като пречистват въздуха у дома. Установено е също, че там, където има сукуленти, хората много по-рядко страдат от настинки и други простудни и вирусни заболявания. Сукулентите също имат способността да подобряват концентрацията и помагат за по-бързото възстановяване на организма след боледуване.

5 здравословни ползи от отглеждането на ускуленти >>>

Източник: https://zdrave.rozali.com/

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови