БЕЗПЛАТНИ ЕХОГРАФСКИ ПРЕГЛЕДИ НА ЩИТОВИДНАТА ЖЛЕЗА

Безплатни ехографски изследвания на щитовидната жлеза ще бъдат извършвани от д-р Ралица Наумовска в периода  от 01.12.2019 г. до 15.12.2019 г. във ВМА МБАЛ Плевен, Отделение по ендокринология.

Д-р Наумовска е лекар-специалист по Ендокринология и болести на обмяната, един от малкото специалисти в България, сертифицирани да извършват тънкоиглена биопсия на щитовидна жлеза и единствен към момента в гр. Плевен и областта.

“Биопсия на щитовидна жлеза се извършва само в няколко ценъра в София, Варна и Пловдив. Горди сме да заявим, че с квалификацията на д-р Наумовска, ВМА МБАЛ Плевен вече предлага на своите пациенти тази високоспециализирана диагностична процедура”, споделя началникът на лечебното заведение полк. д-р Николай Вълов.

Основна цел на диагностиката е да идентифицира онези тиреоидни възли, които са малигнени, за да бъдат предприети адекватни мерки. Ултразвуковото изследване на щитовидната жлеза е едно от най-специфичните образни техники, а тънкоиглената аспирационна биопсия под ехографски контрол е най-ефективният и минимално инвазивен метод за диагностика на тиреоидния карцином.

Прегледите ще се осъществяват след предварително записване:

Тел.: +359 896 891 563 Д-р Ралица Наумовска

ВМА МБАЛ Плевен, Отделение по ендокринология, ет. 2

Николов

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *