София. 1/3 от персонала на социалния дом за мъже с умствена изостаналост в Община Твърдица е с положителни тестове за коронавирус, по-голямата част нямат симптоми. Това каза Атанас Атанасов, кмет на Община Твърдица в интервю за предаването „Добър ден, България“ на радио „Фокус“. Той уточни, че всички са на домашно лечение, няма тежки случаи. Днес се очакват резултатите на 204 проби на домуващи и хора от персонала.
„Предполагам, че и от домуващите като излязат днес резултатите и от тях ще има, защото те са контактни. Тези хора работят с тях 24 в денонощието. Те са на смени непрекъснато, има хора, които ги наблюдават, грижат се за тях. Проблем ще имаме малко със здравните работници, защото само 2 са с отрицателни тестове. На този етап ще се оправят с наличните хора, дано да няма нови случаи и да не са много, дори и да има, да са по-малко“, каза кметът.

Преди 2 седмици е имало само 9 положителни проби в община Твърдица, докато сега вече са 72, каза още Атанас Атанасов. Над 50% от заразените в общината са от социалното заведение, каза кметът. Той увери, че всички мерки в социалното заведение се спазват, достъпът е отворен само за доставчици.
Евелина БРАНИМИРОВА

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови