Здравният министър Кирил Ананиев смята да предаде случая с пребитата лекарка в Окръжна болница на главния прокурор. Това стана ясно от коментара му в кулоарите на парламента.

Осъждам всякакви такива случаи на насилие към медицинския персонал в нашата страна, заяви той. Върху жената е оказано насилие, физически и психически, подчерта Ананиев. Той очаква доклада от директора на лечебното заведение и ще го предаде на държавното обвинение.

Ананиев припомни, че Министерството на здравеопазването има споразумение с главната прокуратура за съвместни действия при подобни случаи. Той и екипът му ще окажат пълно съдействие на разследващите органи.

В мандата му случаите на нападение над лекари са много. Не мога да разбера какви са тези хора, сподели Ананиев. Нападателят е бил пациент на лечебното заведение. Ще се сложат камери в най-належащите места.

Припомняме, поредният случай на агресия към медик е от тази нощ в столичната болница “Св. Анна”. Пациент удрял, блъскал, душил и обиждал лекари и сестри, размахвал белезници и заплашвал с арест. По-късно мъжът беше задържан.

От началото на 2019 г. случаите на агресия спрямо медици зачестиха и добиха широк обществен отзвук. През септември в Специализираната белодробна болница “Д-р Трейман” във Велико Търново бяха нападнати лекари и медицински сестри.

Николов

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Николов

Най- нови