Има хора, които консумират алкохол само когато са в компания. Други обаче са по-добри приятели с чашката и прибягват ежедневно до нея. Ако не искате на другия ден да страдате от махмурлук и други здравословни проблеми, добре е да знаете кои храни в никакъв случай не бива да смесвате с алкохол.

Алкохол и шоколад

Това е една много опасна комбинация. Шоколад и силен алкохол се превръща в бич за панкреаса, тъй като го претоварва твърде много.   В резултат на това се получава силна коремна болка, спазми, неправилно функциониране на организма. Прекомерната консумация на алкохол с шоколад може дори да стане причина за развитието на  панкреатит.

Газирани напитки и алкохол

Въпреки, че това е една от най-често срещаните комбинации, оказва се, че е страшно опасна. Ако пиете алкохол и разреждате с газирано, това може да доведе до изключително неприятни последици. Всичко е заради въглеродния диоксид – той дразни лигавицата на стомаха и  увеличава скоростта на абсорбция на алкохол. На практика, когато използва газираните напитки като разредител, човек пие много повече, отколкото е планирал. Същото важи и за минералната вода. Ефектът е прост – тежък махмурлук очаква онези, които смесват тези напитки с алкохол.

Енергийни напитки и алкохол

Още една супер опасна комбинация. Енергийните напитки съдържат кофеин и тонизиращи вещества, които могат да навредят на здравето. При смесване на тези съставки с алкохол се наблюдава повишено кръвно налягане, мозъчносъдови спазми, нарушена бъбречна функция, сърдечна аритмия и други неприятни симптоми. Продължавате ли дълго с това, гответе се за миокарден инфаркт и инсулт.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови