Продължаваме със списъка с храни, които никога не трябват да бъдат консумирани с алкохол.

Ето и опасностите:

Пържено месо и алкохол

Мазното пържено месо е често предлагано като мезе, но това е голяма грешка. Консумацията на животински мазнини, които са обработени топлинно, води до голям стрес за черния дроб, стомаха и жлъчния мехур. Когато смесите тези храни с алкохол, увеличавате в пъти отрицателното въздействие. Съществуващите проблеми с храносмилането ще се засилят, ще получите усещане за тежест в стомаха, а червата ви ще започнат да функционират неправилно. Ето защо, вместо месо, по-добре е да замезвате с риба или морски дарове. Малко количество мазнини се усвоява по-добре от протеиновите продукти, особено когато са комбинирани с алкохол.

Мариновани зеленчуци и алкохол

Не можем да си представим ракийка без туршия, но се оказва, че това е една изключително вредна комбинация. Това се отнася особено за туршиите, които сме купили от магазина. Те    съдържат много консерванти, включително оцетна киселина, а това увеличава натоварването върху черния дроб и бъбреците. Когато се комбинира с алкохол, подобен продукт засилва отрицателното въздействие. По-добре да замените туршията с варени картофи, цвекло или кисело зеле.

Пресни домати и алкохол

Доматите не трябва да се смесват с алкохол, особено с водка. Това ще предизвика метеоризъм и още куп храносмилателни проблеми. Някои органични киселини в доматите са много вредни. За разлика от пресните, преработените домати обаче нямат такъв негативен ефект върху организма. Можете да замените пресни домати с доматен сок, например.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови