Когато искате да отслабнете, основната стъпка е да намалите калориите, да се придържате към правилното хранене и физическата активност. Има обаче и някои други стъпки, които ще помогнат да спечелите борбата с излишното тегло.

Според новите проучвания на учените, времето за хранене също е важно. Всичко се свежда до циркадните ритми на тялото.

Какво представляват циркадните ритми на тялото?

Циркадните ритми са всякакви „физически, умствени или поведенчески промени, които са свързани с ежедневния цикъл.“ В своето проучване учените са решили да проучат как работи метаболизмът в различно време на деня или нощта.

За тази цел те провели специално проучване. На участниците в него са били осигурени хранения на ден. Обядът и вечерята са били сервирани съответно в 12:30 и 17:54 часа. Що се отнася до закуската, то там хората били разделени на две групи. Първата група получавали такава в 8 сутринта, а втората не получавали въобще закуска.  На тях им било предложено допълнително още едно хранене в 22.00 часа.

При сравнение на резултатите, всички били много изненадани, защото се оказало, че въпреки еднаквото съдържание на калории и изразходвана енергия, групата, която закусвала сутрин изгаряла много повече мазнини. От това всеки може сам да си направи извод, че закуската е много важна и ако искате да отслабнете, не бива да я пропускате в никакъв случай.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови