Аврамовото дърво е билка, която успешно се справя с хормоналния дисбаланс и от десетилетия се използва за лечения на всякакви гинекологични заболявания и женски неразположения. Ето как и за какво да използвате билката аврамово дърво.

Аврамово дърво - женска билка
Аврамово дърво – женска билка

Латинските наименования на това растение са Vitex, Chaste Tree, Chasteberry, Abrahams Balm, Monks Pepper. 

Аврамовото дърво може да достигне до 10 м височина, но по-често ще го срещнете като храст, наподобяващ люляк, с височина между 1,5 м и 4 метра. Обича слънчевите и влажни места. Цветовете са синьо-лилави с приятен аромат, а периодът на цъфтеж е между юни и август. От аврамото дърво се добива чудесен мед като вкус и лечебни свойства. 

Добави описание

Как се използва аврамовото дърво с лечебна цел?

От листата и плодовете на растението се приготвя етерично масло с жълтеникав цвят, което напомня като аромат на ментата. А ефектът от етеричното масло е, че стимулира производството на прогестерон в организма. 

А за приготвянето на отвари и тинктури от билката може да се използват листата, цветята и плодовете на аврамовото дърво. Но най-често билката се приема под формата на таблетки или капсули, които може да намерите в билковите аптеки.  

Добави описание

 

Какви са лечебните свойства на аврамовото дърво?

В миналото са наричали билката монашески пипер, тъй като монасите са я използвали за убиване на сексуалното желание. 

Аврамовото дърво е известно и като заместител на хапчетата за регулиране на хормоналния баланс. Растението успешно лекува нередовен месечен цикъл, аменорея и дисменорея, успокоява симптомите при менопауза. Аврамовото дърво е използвано и като билка за зачеване и за предотвратяване на спонтанен аборт при бременни. 

 

8 съвета при менопауза >>>

Първи признаци при менопауза – как да ги разпознаете? >>>

 

Добави описание

В миналото аврамовото дърво се е използвало като ефикасно средство за спиране на кръвоизливи след раждане, за улесняване на родовия процес, за регулиране на месечния цикъл при наличие на силно кръвотечение, както и за успокояване на болезнената менструация. Аврамовото дърво е било също лек при кисти и други заболявания на матката. 

Билката също се е употребявала като средство за увеличаване на лактацията, лек при болезнени гърди и проблеми с млечните жлези.

 

Хормонален дисбаланс >>>

Как да балансирате хормоните си по естествен начин? >>>

 

Но и днес аврамовото дърво редовно се използва за същите цели, ако не като основно, то като спомагателно лекарство от природата със забележителна ефикасност. 

 

Източник: https://zdrave.rozali.com/

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови